Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

 Project Β΄Τετραμήνου 2012

topikiistoria

Έχουμε 64 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα139
mod_vvisit_counterΧθες506
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα2838
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα10534
mod_vvisit_counterΣυνολικά976678

Αρχική Το σχολείο μας Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη Λυκείου Νεάπολης

Ευρετήριο Άρθρου
Σχολική Βιβλιοθήκη Λυκείου Νεάπολης
Δικαιώματα-Υποχρεώσεις
Όλες οι Σελίδες

booksboy wakjs

Η Σχολική Βιβλιοθήκη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχολείου και λειτουργεί στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος

ως δανειστική βιβλιοθήκη

&

ως αναγνωστήριο.

Η κύρια αποστολή της σχολικής βιβλιοθήκης είναι να βοηθήσει:

τους μαθητές : να τους προσφέρει ένα χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο και την κοινωνία της πληροφορίας.

τους εκπαιδευτικούς: να τους προσφέρει πηγή πληροφόρησης και κατάλληλο μέσο για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης.

το εκπαιδευτικό σύστημα: προσφέροντας έναν τρόπο προώθησης της αλλαγής του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος του σχολείου και της αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών μέσω της ένταξης της σχολικής βιβλιοθήκης.

Γενικα Στοιχεια Για Τη Βιβλιοθηκη

Του Λυκειου Νεαπολης Κοζανης

Η Βιβλιοθήκη του Λυκείου Νεάπολης ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2009. Είναι μία από 258 νέες σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας που ίδρυσε το ΥΠΕΠΘ  σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από το ΕΠΕΑΚ ΙΙ, στα πλαίσια του Γ’ Κ.Π.Σ.. Εξυπηρετεί τους μαθητές & το διδακτικό προσωπικό τόσο του Λυκείου Νεάπολης , όσο και του Γυμνασίου. Μαθητές και καθηγητές υποδεχθήκαν τη βιβλιοθήκη με πολύ ενθουσιασμό. Γρήγορα  έγινε ένας πάρα πολύ «ζεστός» και φιλικός χώρος που  προσφέρει άνεση και ησυχία για έρευνα, μάθηση και ψυχαγωγία.

Ο Εξοπλισμος

Στεγάζεται σε αυτόνομη αίθουσα και διαθέτει αναγνωστήριο 16 θέσεων, 3 υπολογιστές με πρόσβαση στο internet, τηλεόραση, στερεοφωνικό συγκρότημα, DVD & Video player, , τηλέφωνο, fax, φωτοτυπικό, κλιματισμό, συναγερμό και πυρασφάλεια. Στα άμεσα σχέδια (μέσα στο Φλεβάρη) είναι η τοποθέτηση προτζέκτορα με οθόνη προβολής.

Η Συλλογη Μας

Η βιβλιοθήκη διαθέτει 2.530 «τεκμήρια» (βιβλία, CD-ROM, βιντεοκασέτες, χάρτες). Στον ίδιο χώρο μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα συμπεριληφθεί και η προϋπάρχουσα συλλογή του Λυκείου που αριθμεί 1.000 βιβλία, καθώς και η συλλογή του Γυμνασίου που αριθμεί πάνω από 2.800 τίτλους βιβλίων.


Βρες τη σχολή που σου

ταιριάζει με λίγα click

buddy-with-symbol-transparent 3

O ιστότοπος δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο και τη χρήση των εξωτερικών σελίδων προς τις οποίες διατηρεί συνδέσμους.
Σχεδίαση - Διαχείριση 2010-2011: Σόνια Κοσμίδου ΠΕ19

Σχεδίαση - Διαχείριση 2011-2012: Στρατής Μουσχούλης ΠΕ11